3 Şubat 2014 Pazartesi

Cupcake








 Malzemeler

2 yumurta
1 çay bardağından bir parmak eksik süt
1 çay bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
1 çay bardağı şeker
2.5 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İsteğe bağlı kakao
20-22 adet kek kağıdı


Kreması  için

1 paket kremşanti
1 çay bardağı süt
Süslemek için şekerleme ve damla çikolata


Yapılışı

Önce bir kaba yumurta ve tozşekeri alıp mikserle karışım köpük köpük oluncaya kadar karıştırın. Sıvı malzemeleri ekleyin.Elediğiniz un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyiphamurunuzu kağıt kek kalıplarına paylaştırın. Kakaolu olmasını isterseniz karışıma damak tadınıza uygun miktarda kakao ilave edebilirsiniz. (Ben yarısını sade diğer yarısını kakaolu yaptım. ) Önceden ısıttığınız 180 dereceli fırında pişiriniz. Bir çay bardağı soğuk süt ile kremşantiyi mikserle çırpınız ve kıvam alması için bir süre buzdolabında bekletiniz. Krema sıkma torbasına boşaltıp keklerinizin üzerine sıkınız. Arzu ettiğiniz şekilde süsleyiniz. Bence süsleme de en az kekin lezzeti kadar önemli... Bir kısmını kremşanti kullanmadan da  servis edebilirsiniz.Afiyet,bal,şeker olsun:))



kremşantisiz hali