5 Şubat 2014 Çarşamba


Muzlu Rulo Pasta






Bu pasta yine annemin klasik tariflerinden birisi.Daha doğrusu annemin yakın arkadaşlarından birisi olan Fatma Teyzemin.Fatma Teyzem bu pastayı eşimin ailesi beni görmeye ve istemeye geldiklerinde hazırlamış ve süslemesini çok daha göze hitap edici şekilde yapmıştı.Özellikle simli şekerlemeler pastaya bambaşka bir hava katmıştı.Ben biraz aceleyle ve elimdeki malzemelerle ancak bu kadar süsleyebildim.Sonrasında ikram ettiğim kişilerin de çok beğendiği ve tarifini istediği bir pasta oldu...İşte tarifi;



Malzemeler  
(Pandispanya için)

4 yumurta
8 kaşık şeker
8 kaşık un
 Yarım paket kabartma tozu

Kreması için

4 su bardağı süt
8 yemek kaşığı un
16 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığından biraz fazla margarin
2 adet muz

Süsleme için

 Hindistan cevizi,damla çikolata,çeşitli şekerlemeler

 Not: Malzemeler büyük boy fırın ve büyük boy tepsi içindir.


Yapılışı

Krema için bir tencereye sütü,şekeri ve unu koyup karıştırarak pişirin.Kremanız hafif soğuduktan sonra içerisine margarini ilave edip mikserle bir güzel çırpın.Pandispanya için şekerle,yumurtaları yine mikserle iyice çırpın ve daha sonra içerisine unu ve kabartma tozunu ilave edin.Pandispanya hamurunu içine yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine güzelce yayın.Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 15 dakika civarı pişirin.Pişen pandispanyanızın üzerine kremanızın yarısından fazlasını sürün ve muzlarınızı uzunlamasına yerleştirin.Yavaş ve dikkatli bir şekilde pandispanyanızı rulo halinde sarın.Üzerine kalan kremanızı sürüp üzerine bol hindistan cevizi döktükten sonra pastanızı dilediğiniz gibi süsleyin.Afiyet olsun;)