4 Şubat 2014 Salı
Sebze Eşliğinde Biftek
Nefis Nefis Nefis....Daha ne söylenebilir ki;)Yılbaşı Menümüzde de yer alan bu lezzeti,eşimle hem hazırlamaya hem de sevdiklerimizle paylaşmaya bayılıyoruz:)))Çok pratik,kısa sürede yapılması da cabası...Gelelim tarife;
Malzemeler
(Biftek için)
4 parça ince dövülmüş et(tercihen yumuşak olması bakımından antrikot)
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Sarımsak
Pulbiber,karabiber,kimyon,tuz
Kızartmak için sıvıyağ
(Sebzeler için )
Havuç
Yeşil biber
Kızarmak için sıvıyağ
Yapılışı
Bir kase içerisinde zeytinyağı,pulbiber,karabiber,kimyonu ve ezdiğiniz sarımsakları iyice karıştırıp yıkamış olduğunuz etlerinizi bu karışımla iyice yoğurunuz.Etleriniz bu şekilde dinlenirken havucu ve biberleri (sarı ve salçalık kırmızı biber de çok yakışır.) jülyen usülü doğrayıp ve tuzlayıp içerisine sıvıyağ koyduğunuz bir tavada kızartmaya başlayınız.Sebzelerinizin kızarmasına yakın içine az miktarda sıvıyağ koyduğunuz ayrı bir tavada bifteklerinizi arkalı önlü çevirerek üzerleri kızarana kadar pişirmeye başlayınız.(8-10 dakika) Sebzeleriniz ve etleriniz hazır olduğunda yemeğinizi dilediğiniz şekilde servis ediniz.Afiyet olsun:)))