Patatesli Sandık Börek
Gerek şekil olarak gerekse lezzet olarak çok başarılı bulduğum bir börek. Tarif sevgili Yaseminden. Nasıl milföy hamurlarının sandık şeklini aldığını bana peçete üzerinde uygulamalı göstermesine ve benim kavradığımı sanmama rağmen meğerse tam olarak anlayamamışım. Onu da trajikomik bir şekilde keşfettim. Canım kuzenim Nilüfer'e çok güzel bir tarif öğrendiğimi söyledikten ve peçete üzerinde ona da göstermeye çalışıp,bir türlü peçeteyi istenilen şekle sokamadıktan sonra. Tabi Nilüfer gülme krizlerine girdi:)) Sevgili Yaseminle bizim mutfakta başbaşa yapınca iyice öğrenmekle kalmayıp yapmaktan da büyük bir keyif aldım .İddia ediyorum bu lezzetli börekleri hazırlamak çok keyifli...
Malzemeler
10 adet milföy hamuru
2-3 adet patates
1 soğan
Salça
Sıvıyağ
Tuz,pulbiber,karabiber
Üzeri için yumurta sarısı ve çörekotu
Yapılışı
Öncelikle patateslerinizi tuzlu suda haşlayın. Patatesleriniz haşlandıktan sonra onları çatal yardımıyla ezin. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda salçayla beraber iyice kavurun. Daha sonra içine ezdiğiniz patatesleri ve baharatları da ilave edip bir müddet karıştırın. Milföy hamurlarınızı bir süre oda ısısında bekletip çözülmelerini sağlayın. Şekil alabilecek kıvama geldiklerinde içlerine patatesli harçtan koyup sandık şekli verin. (Ben bir sonraki denememde aşama aşama fotoğraflayıp tarifin altında paylaşacağım.) Böreklerinizin üzerine yumurta sarısı sürüp,çörekotu da serptikten sonra önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar ortalama 20 dakika pişirin. Afiyet olsun:)