3 Şubat 2014 Pazartesi
Kivili Yalancı Tavuk Göğsü
Genellikle yalancı tavuk göğsü tatlısı un,yağ ile bir müddet kavrularak hazırlanır. Bu tarifte unu kavurmaya gerek kalmıyor. Bu yönüyle gayet pratik ama lezzet olarak sanırım unun kavrularak pişirilmesi daha başarılı oluyor.
Malzemeler
1,5 litre süt
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
Yarım paket margarin
1 paket vanilya
3 adet kivi
1 paket kivili elmalı jöle
Yapılışı
Sütü,unu,şekeri bir tencereye alıp karıştırarak pişirin. Muhallebi piştikten sonra içerisine margarini ve vanilyayı ekleyip mikserle 5 dakika kadar karıştırın. (Ben miksere gerek duymadım. ) Sudan geçirdiğiniz borcama muhallebinizi dökün. Muhallebinizi kivi dilimleri ile süsleyin.Son olarak jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp yavaşça kivi dilimlerinizin üzerinden muhallebinin üzerine dökün. Afiyet olsun:)