Balık Pasta
Bu pastayı canım dostum Demet'in oğlunun doğum günü için hazırladım. Daha önceden internette görmüş çok beğenmiştim. Hem yapımı çok kolay gelmiş hem de görsel olarak gayet başarılı bulmuştum.Pastanın üzerindeki bonibonlar adeta büyülemişti beni.Nerden bilebilirdim o bonibonların beni yarı yolda bırakacağını!!!!Pastamı hazırladım ve hemen resimlerini çektim.

Gelelim malzemelere;
Malzemeler
1 adet hazır kakaolu pastaban
2.5 su bardağı süt
1 paket Dr.Oetker çikolatalı sos ( ben bitter olanından kullandım.)
Renkli şekerlemeler
Biraz hindistan cevizi
Göz olarak kullanabileceğiniz herhangi bir malzeme (Ben marketten aldığım oyuncak gözlerden kullandım.)
Yapılışı
Öncelikle pastabanı v şeklinde kesin ( ağız kısmını oluşturmak için bu yüzden fazla büyük olmasına gerek yok.) ve aldığınız parçayı pastabanın sonuna kuyruk şeklini verecek şekilde ekleyin.(Dilerseniz pastabanın arasına kremasını sürmeden önce daha yumuşak olması için onu sütle ya da reçelle biraz ıslatabilirsiniz.)Bir tencereye sütü ve çikolata sosunu ekleyip karıştırarak pişirin.Hafif ılıyınca pastabanın arasına ve üzerine sürün.Balığın önce gözünü yerleştirip elinizdeki uygun malzemelerle dilediğiniz gibi süsleyin.Ben kuyruk kısmı için hindistan cevizi,yüzgeçleri içinse renkli şekerlemeler kullandım.Afiyet olsun:)