17 Şubat 2014 Pazartesi


Balık Pasta


   Bu pastayı canım dostum Demet'in oğlunun doğum günü için hazırladım. Daha önceden internette görmüş  çok beğenmiştim. Hem yapımı çok kolay gelmiş hem de görsel olarak gayet başarılı bulmuştum.Pastanın üzerindeki bonibonlar adeta büyülemişti beni.Nerden bilebilirdim o bonibonların beni yarı yolda bırakacağını!!!!Pastamı hazırladım ve hemen resimlerini çektim.












Sonuç beni fazlasıyla memnun ettiğinden hemen dostumla paylaşmak istedim ( birbirimize bu şekilde hitap ederiz de ;)) Demet ismini nadir kullanırım) Telefonuna mesajla gönderdim.Pasta hazırdı artık ama bir kaygı duymaya başladım.Bonibonların rengi çok çabuk uçuyor olduğundan ya uçarsa düşüncesi aldı beni ve korktuğum başıma geldi.Sabahleyin buzdolabından çıkardığımda gördüğüm manzara beni şoke etti.Bonibonların rengi iyice akmış pastanın kremasını da çok kötü bir görünüme sokmuş.Benim o güzel pastam yüzüne bile bakılmayacak hale gelmiş.Yeniden başka bir pasta yapmaya karar vermişken yine de balık formatından vazgeçemeyip pastanın üzerindeki bonibonları alıp,kremayı olduğu gibi sıyırıp yeni bir krema daha hazırlayaraktan pastayı sanırım kurtardım.Ama tabi süslemesinde bonibon kullanmadım bu sefer.Biraz kafa yorduktan sonra aşağıdaki halini aldı pasta.Tabi görünüş olarak bonibonlu haliyle kıyaslanamaz bile ama üzerinde de çalışılabilinir;)



 



Gelelim malzemelere;

Malzemeler

1 adet hazır kakaolu pastaban
2.5 su bardağı süt
1 paket Dr.Oetker çikolatalı sos ( ben bitter olanından kullandım.)
Renkli şekerlemeler
Biraz hindistan cevizi
Göz olarak kullanabileceğiniz herhangi bir malzeme (Ben marketten aldığım oyuncak gözlerden kullandım.)


Yapılışı

 Öncelikle pastabanı v şeklinde kesin ( ağız kısmını oluşturmak için bu yüzden fazla büyük olmasına gerek yok.) ve aldığınız parçayı pastabanın sonuna kuyruk şeklini verecek şekilde ekleyin.(Dilerseniz pastabanın arasına kremasını sürmeden önce daha yumuşak olması için onu sütle ya da reçelle biraz ıslatabilirsiniz.)Bir tencereye sütü ve çikolata sosunu ekleyip karıştırarak pişirin.Hafif ılıyınca pastabanın arasına ve üzerine sürün.Balığın önce gözünü yerleştirip elinizdeki uygun malzemelerle dilediğiniz gibi süsleyin.Ben kuyruk kısmı için hindistan cevizi,yüzgeçleri içinse renkli şekerlemeler kullandım.Afiyet olsun:)