3 Şubat 2014 Pazartesi


Meyve Soslu Yaş Pasta



  
 


Geçtiğimiz hafta kız kardeşimin yanında Zonguldaktaydım. Bir hafta kadar kaldım ama bana çok çok kısa geldi. Anneye,kardeşe,minik yiğenime doyum olmuyor;) Annem biz ordayken yaptı bu pastayı. Ben de aşama aşama onu izledim yaparken. Çok pratik,lezzetli ve hafif bir pasta. Kız kardeşimle pastamızı yerken ona şöyle dediğimi hattırlıyorum ' Bu pastanın hepsini şu anda tek başıma yiyebilirim. 'O kadar hafif yani. Tarifini orada yazmaya fırsat bulamayıp bugün sabah telefonla annemden aldım. Bir tarif ancak bu kadar anne şefkatiyle verilebilir. Ses tonunu anlatmaya yeterli olamam malesef...
Annem  - Pandispanyayı fırından çıkarır çıkarmaz sütle hemen ıslatma balım. Hamur olur sonra.
Ben       - Tamam anne.
Annem  - Acelemiz yok zaten balım.
Ben       -  :)))))) İçimden geçenler (canım annem seni çooookkkkk seviyorum iyi ki varsın ve hep ol :)
     İşte böyle bir tarif alma. Gelelim malzemelere;

  




Malzemeler

5 adet yumurta
4 kahve fincanı un
4 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 kahve fincanı su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağı süt
2 paket kremşanti
1 paket Dr.Oetker meyveli sos


Yapılışı

Yumurtaları ve şekeri mikserle iyice köpürene kadar çırpın.İçerisine sırayla sıvıyağı,un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.Yağlamış olduğunuz diktörtgen bir borcama boşaltın ve önceden ısıttığınız fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.Fırından çıkarıp pandispanyanız ılıdığında üzerine iki bardak sütü yavaş yavaş dökün.Kalan iki bardak sütle kremşantinizi hazırlayıp pandispanyanın üzerine sürün.(Bu tek katlı bir pasta olacak.)İsterseniz kremşantiden sonra pastanızın üzerine meyve dilimleri dizebilirsiniz.Annem muz dilimleri kullandı.Son olarak meyveli sosunuzu paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp pastanızı istediğiniz şekilde süsleyin.Afiyet olsun:)))