3 Şubat 2014 Pazartesi


Sütlü İrmik Tatlısı


 



Bu tatlıyı Zonguldakta kız kardeşimin evinde pişirdim.Annem bir önceki yazımda bahsetmiş olduğum pastayı yaparken ben de aynı anda kendi tatlımı hazırlıyordum.Ben bu tatlının bir benzerini bir arkadaşımın evinde yemiş ve çok beğenmiştim.Eğer siz de benim gibi irmiği seviyorsanız tam size göre;)Süslemesini kız kardeşim yaptı.Meyveyle sunmak hem göze hem de mideye hitap etti.Fotoğraf çekimi de yine ondan.Sanırım ben çok beceremiyorum bu işi ya da hemen sıkılıveriyorum;)Benim için gün ışığında çekilsin akşama kalmasın yeter,idare edecek kadar olsun tabi bir de...2 yaşındaki yiğenim son zamanlarda yemek seçmesine rağmen bu tatlıyı severek yedi.Çocuğu olan bayanlar bu tarifi deneyebilirler.Şimdiden afiyet olsun:)))


Malzemeler

1 litre süt
9 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı şeker
1 adet vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
80 gr. çikolata


Yapılışı

Bir tencereye sütü,şekeri,irmiği,vanilyayı koyup karıştırarak pişiriniz.Ocaktan aldıktan sonra içerisine tereyağı ilave edip karıştırın.Miktar olarak arzu ettiğiniz kadarını,başka bir kaba alıp içerisine küçük parçalara böldüğünüz çikolata parçalarını atınız ve hızlıca çikolata parçaları eriyinceye kadar karıştırınız.(İsterseniz çikolatanızı benmari yöntemini kullanarak da eritebilirsiniz.)Sudan şöyle bir geçirdiğiniz kaplarınıza tatlınızı bir kakaolu,bir sade olmak üzere koyunuz.Buzdolabında bir süre bekletip kaplarınızı başka bir tabağa ters çevirerek bu şirin tatlınızı servis ediniz.Süslemesi tamamen hayal gücünüze kalmış.Üzerine çikolata sosu çok yakışır diye düşünüyorum.Afiyet olsun:)