3 Şubat 2014 Pazartesi
Pırasa Yemeği
Tamamen doğaçlama,kendiliğinden gelişen bir tarif oldu.Akşama klasik pırasa yemeği yapmaya karar vermiş olmama rağmen canım bir türlü bu yemeği yapmak ya da yemek istemedi.Ben de bu şekilde hazırlamakta karar kıldım.Genelde pırasa yemeği pirinçle yapılıyor ama ben üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapmayı planladığım ve bulgurun yoğurtla daha iyi bir ikili oluşturacağını düşündüğüm için pirinç yerine bulgur kullandım.Patatesi de doyurucu olması ve yine yoğurtla yakışacağını düşünerekten tercih ettim.Sonuç bence hiç fena değildi.Deneyenlere şimdiden afiyet olsun;)
Malzemeler
4 adet pırasa
3-4 havuç
1 patates
1 çay bardağına yakın bulgur
Biraz zeytinyağı
Yoğurt
Sarımsak
Tuz
Yapılışı
Zeytinyağını eklediğiniz bir tencere içerisinde küçük halkalar halinde doğradığınız pırasa ve havuçlarla,küp şeklinde doğradığınız patatesi bir süre karıştırarak kavurun.Daha sonra içerisine bulguru ve hepsinin pişmesine yetecek miktarda suyu koyun.Yemeğiniz suyunu çekip iyice pişince ocaktan alıp bir süre dinlenmeye bırakın.Bir kabın içerisinde ezmiş olduğunuz sarımsakları ,tuzu ve yoğurdu iyice karıştırıp servis tabağınıza aldığınız salatanızın üzerine dökün.İsterseniz üzerinde kızgın yağda kavurduğunuz nane ve kırmızıbiber sosunu gezdirebilirsiniz.Afiyet olsun:)))