29 Nisan 2014 Salı


Lahmacun İçi Hazırlama ;)






              Bugün evimizin vazgeçilmez,hatta vazgeçilemez misafirleri,(hayır hayır ev sahipleri ;) canım kuzenlerim ve bir de tatlı bir konuğumuz vardı.Hayatımda ilk defa lahmacun içi hazırladım ve fırına yolladım.Cidden anne tarafından bir Adanalı olarak bana çok basit geldiği için blog içerisinde yer vermeyecektim ama eşimin coşkuyla fırından eve gelirkenki halini gördükten sonra yazmaya karar verdim.Hiç abartmayı, iltifatı ,hatta hatta pembe ya da beyaz hiçbir türlü yalanı sevmez, söylemez ,kesinlikle tecrübeyle sabittir söyletilemez ;) Söylediğine göre ustalar lahmucun içinin çok güzel hazırlandığını söylemişler,orda bulunan bir bayan da eşime kullandığım malzemelerle ilgili sorular sormuş,nerdeyse tarifini ayaküstü istemiş eşimden :) O zaman bana da keyifle paylaşmak kaldı. Ben hazırlamadan önce tabi ki telefonla annemden aldım tüyoları.....Tüm şevkati ve sıcaklığıyla verdi yine tarifi benim canım annem :) Hemen geçiyorum :)))


Malzemeler

1 kilo kıyma
1 kiloya yakın kuru soğan
Büyük boy 4-5 adet domates
Yarım demet maydanoz ( daha fazla da olabilir.)
1 çay bardağı zeytinyağı (bence püf noktası ; )
1 yemek kaşığı kadar biber salçası
Tuz,pulbiber,karabiber,kimyon


Yapılışı

Soğanları rondodan geçirin.Domatesin bir miktarını rendeleyin kalanını ise küçük küçük doğrayın.Maydanozu ince ince kıyın.Bir kabın içinde tüm malzemeleri birleştirip bir güzel yoğurun ve buzdolabında en az 20 dakika kadar bekletin ve fırına yollayın.Ben evimin yakınlarındaki Aspava isimli kebapçıya gönderdim. Afiyet olsun..