20 Nisan 2014 Pazar


Çikolatalı Yaş Pasta












Görselliği tam olarak düşündüğüm gibi olmasa da gerçekten tat olarak benim içime çok sinen bir pasta oldu.(Pandispanyasını önceden hazırlayıp sade olarak bir gece buzdolabında beklettim.)Yapılışına geçiyorum ;)








Malzemeler

4 yumurta
1 su bardağı civarı un
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı civarı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
160 gram çikolata (ben 2 paket nestle'nin 80 gramlık çikolatasından kullandım.)
Yarım paket krema
3 su bardağından biraz az süt (krem şantiler için)
Yarım su bardağı süt (Pandispanya katlarını ıslatmak için)
2 paket kakaolu krem şanti
1 paket çilekli ya da orman meyveli krem şanti

Yapılışı

Öncelikle pandispanya için yumurtaları ve şekeri çırpın.( 3 dakika kadar çırptım.)Sıvıyağı ve elediğiniz un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı da karışıma katarak tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırın.İçine yağlı kağıt yerleştirdiğiniz büyük boy dikdörtgen borcama hamuru yayın.180 dereceli fırında 15 - 20 dakika kadar pişirin.Pandispanyayı ikiye ayırın ve yarım su bardağı sütü kullanarak her iki katını da ıslatın.Benim pandispanyam o kadar yumuşak oldu ki üst katını ıslatmadım bile.2 paket kakaolu krem şantiyi 2 su bardağı sütle poşetin arkasındaki tarife göre hazırlayın ve pandispanyanın arasına,yanlarına ve üzerine sürün.Kısaca pandispanyayı sıvayın ;)Kremayı kaynama noktasına kadar ısıtın ve içine kırdığınız çikolataları koyun.Karıştırarak çikolataların erimesini sağlayın.Bir süre oda ısısında bekletip ılıdığında kakaolu krem şantiyle kapladığınız pastanın üzerine ve yanlarına sürün.Buzdolabına alıp donana kadar bekleyin.Çilekli krem şantiyi de bir su bardağına yakın sütle hazırlayıp pastayı istediğiniz şekilde süsleyin.(Ben son olarak bir de dekor amaçlı bir adet turuncu çokonatlardan rendeledim.)Afiyet olsun ;)