Krem Şantili Yaş Pasta
Uzun bir süredir güzel bir pandispanya tarifi arıyordum ve nihayet buldum. Çok çok,pek pek güzel oldu pasta. İkram ettiğim kişiler hazır sanmak şöyle dursun,hazır pastalardan bile daha güzel olduğunu söyleyip hemen aynı gün bu pastayı hazırlamak için marketin yolunu tutacaklarını söylediler. Aslında bu pasta canım dostumun kardeşi Bukişimin niyetine hazırlandı ve benim arşivime de nefis bir tarif kazandırdı. Hazırlaması çok kolay,süslemesini istediğiniz şekilde yapabilirsiniz,deneyenlere şimdiden afiyet olsun ;)
Malzemeler
5 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağından biraz fazla un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı civarı sıvıyağ
Pandispanya katlarını ıslatmak için yarım su bardağı civarı süt
Krema için Malzemeler
1 paket kakaolu krem şanti
2 paket sade krem şanti
3 su bardağına yakın süt
1 paket Dr. Oetker meyve sosu
Üst süsleme için muz,damla çikolata ve şekerlemeler
Yapılışı
Yumurta ve şekeri iyice çırpın.İçerisine sıvıyağı ekleyip karıştırın.Unu,kabartma tozunu,vanilyayı eleyerek ekleyin ve tahta kaşık ile karıştırın.Margarin ile yağladığınız büyük boy diktörtgen borcama hamurunuzu dökün.Önceden ısıttığınız 180 dereceli fırında pandispanyanızın üzeri hafifçe kızarana kadar pişirin.Fırından çıkan pandispanyanızı ikiye bölün.Her iki katı da yarım su bardağı sütü kullanarak ıslatın ve bir köşede demlenmeye bırakın.Bu sırada kremşantileri hazırlayın.Zaten tarifler paketin arkasında var.Her bir krem şantiyi hazırlarken ben tam olarak bir su bardağı değil de bir su bardağına yakın süt kullandım ve kremşantileri kullanmadan önce daha iyi kıvam almaları için bir süre buzdolabında beklettim.Kakaolu krem şantiyi iki kat arasında,sade krem şantileri ise pastanınüst kısmında kullandım.Sade krem şantinin bir kısmını krema sıkma torbasına doldurup süsleme yapmak için kullandım.Yine pastanın üzerine muz dilimleri dizip,meyve sosunu da poşetin arkasındaki tarife göre hazırlayıp pastanın üzerine döktüm.Son olarak da biraz şekerleme ve damla çikolatası serpiştirin.İnanın hazırlaması anlatmasından daha kolay :))))))) Afiyet olsun ;)