7 Nisan 2014 Pazartesi


İrmik Helvası






 Bu resim helvanın yapılışının ertesi günü çekildi o yüzden biraz dağınık görünüyor olabilir ama ben tarifi beğenip arşivimde olmasını istediğim için paylaşıyorum ;) Eğer sıcak olarak hemen servis edecekseniz şeker oranını biraz azaltabilirsiniz çünkü sıcak servis edilen yiyeceklerde şeker oranı daha yoğun hissediliyor...



Malzemeler

2 su bardağı irmik
2 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
4 su bardağı su
Tarçın


Yapılışı

Sıvıyağda rengi iyice dönünceye kadar irmiği kavurun.Üzerine 4 su bardağı suyu ve şekeri ilave edin.Helva suyunu çekip istediğiniz kıvama geldiğinde altını kapatın ve helvayı 5 - 10 dakika demlenmeye bırakın.Dondurma ya da tarçınla servis edebilirsiniz.Afiyet olsun :)))