30 Mart 2014 Pazar
Fırında Tüm Tavuk
İlk deneyimim olmasına rağmen çok lezzetli oldu diyebilirim.Hiç gözde büyütülecek bir tarafı yokmuş.Yanına ya da tavuğun içine ben iç pilavını çok yakıştırıyorum.Bizim pilavımızı çok güzel yaptığı için Nilgüşümüz hazırladı ve ben de pilavını çok beğendiğim için aşama aşama onu izlemeye çalıştım.Kendimce birşey kaptım bakalım ;)
Malzemeler
1 adet tüm tavuk
3 - 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Pulbiber,karabiber,kimyon,tuz
1 tatlı kaşığına yakın salça
Sarımsak
Yapılışı
Zeytinyağını,baharatlarla,salçayla ve ezilmiş sarımsaklarla iyice harmanlayın.İçerisine tuzu da ilave ederek yıkadığınız tavuğun her tarafını hazırlamış olduğunuz bu karışımla ovun.Fırın poşetine bir tatlı kaşığı un koyun ve unun her tarafa yayılması için poşeti şöyle bir sallayın.Tavuğunuzu fırın poşetine yerleştirin ve fırın poşetine kürdanla birkaç delik atın.Tavuğunuzun içinde olduğu poşeti bir borcamın içine alın.Önceden ısıttığınız 200 dereceli fırında bir buçuk saat kadar pişirin.Ben ilk bir saat fırın poşetinde pişirdim ve daha sonra tavuğu poşetinden çıkarıp borcamın içinde biriken tavuğun yağından kaynaklanan sulu karışımı döküp tavuğun iyice kızarması için bir yarım saat de poşetsiz ve çok az yağlı sulu pişirdim.Deneyenlere kolay gelsin :)