28 Mart 2014 Cuma
Patatesli Pratik Börek
Çok pratik ve lezzetli...'' Ufuk Mutfakta '' isimli blogta görmüş olup bugün uyguladım.Orjinal tarife birebir uyarak hazırladım ama bize yağı biraz fazla geldi.Bir daha ki sefere yağı azaltarak hazırlayacağım.Orjinal tarifi veriyorum.Bence hemen deneyin ;)
Malzemeler
2 adet yufka
1 bardak sıvıyağ
1 bardak soda
Üzeri için yumurta sarısı ve çörekotu (Ben mavi haşhaş kullandım.)
İç Malzeme
4 -5 adet haşlanmış patates
Tereyağı ya da margarin
Tuz,pulbiber,karabiber
1 tatlı kaşığından biraz az salça
Yapılışı
Tuzlu suda haşlamış olduğunuz patatesleri tereyağında salçayı ve baharatları ilave ederek bir güzel kavurun.1 bardak soda ve 1 bardak sıvıyağı bir kap içinde karıştırarak böreğinizin harcını oluşturun.Her bir yufkanızı 8 parçaya bölün,üzerine bu harçtan yayın.Sigara böreğinde olduğu gibi kenarlarına iç malzemenizi koyup,rulo şeklinde sarıp ister U şekli vererek ister minik gül böreği şekli vererek fırın tepsinize dizin.Üzerine yumurta sarısı sürüp,çörek otu ya da mavi haşhaş serperek 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.