16 Mart 2014 Pazar



Sebzeli Bulgur Pilavı
 





Akşam yemeği olarak tek başına bu pilav yeter bence.Yanında yoğurt ya da hoş bir salatayla tabi ki ;) Akşama ne yapsam diye düşünüp taşınırken buzdolabının içinde bir gün öncesinden haşlamış olduğum nohutları görünce rahatladım.Haşlanmış nohutu ya da fasülyeyi yemeğe dönüştürmekte başarısız olduğum için önce nohut salatası yapmaya karar verdim sonra ondan da vazgeçip bu pilavda karar kıldım.Farklı pilav türlerini sevenler deneyebilir...



 Malzemeler

2 su bardağı bulgur
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 adet soğan
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı salçalık biber
1 tatlı kaşığına yakın salça
Bir miktarsıvıyağ
Pulbiber
Karabiber
Tuz


Yapılışı

Soğanı ve biberleri ince ince doğrayıp sıvıyağda bir süre pişirin.Sonrasında salçayı da ilave ederek yine pişirmeye devam edin.Soğan ve biberler yumuşadıktan sonra içerisine bulguru,baharatları,haşlanmış nohutları ve tuzu ilave edin.Üzerine 4 su bardağı sıcak su dökerek şöyle bir karıştırdıktan sonra tencerinizin kapağını kapatın ve pilavınız suyunu çekene kadar pişirin.Pişen pilavınızı üzerine bir peçete örterek demlenmesi için bir kenarda bekletin.Dilediğiniz şekilde servis yapın.Afiyet olsun...